Callgirl Doortje

Naam: Doortje
Soort: Onduidelijk, wel erg mooi
Geslacht: Teefje
Leeftijd: 2 jaar

Doortje is een heel weloverwogen keuze geweest van Natasja en Maartje. Maartje is thuis opgegroeid met honden maar vond nu pas de tijd rijp voor een eigen hond. Natasja is meer het kattenmens van de twee, dus die kat is er ook gekomen toen zij hun nieuwe huis betrokken.

Een 2dehonds was niet het eerste plan. ‘Wij zijn eerst opzoek geweest naar iets ‘groots’. Een vervaarlijk ogende dogachtige of iets in die richting. Toen we niet konden slagen zijn we toch eens gaan kijken in het Haags Dierencentrum. Daar pakte ze het slim aan. Nog voor dat we Doortje gezien hadden werd zij al gepresenteerd als een match made in heaven’. Nieuwsgierig gemaakt werd een wandeling met Doortje voorgesteld. Natasja (het kattenmens….) was bang direct overstag te gaan als ze de hond zou zien. Maartje durfde een 1ste kennismaking wel aan. ‘Wij vonden het beide meteen een fantastische hond, zo apart met haar ene blauwe oog en natuurlijk vooral erg lief’. Het is dan ook onduidelijk waarom Doortje zwervend in Den Haag werd gevonden. ‘Wie laat zo’n hond nou gaan’.

‘Toch hebben wij niet meteen ja gezegd. Wij zijn ons eerst nog eens heel goed gaan beraden. Nog meer lezen over honden, ook over de rassen waarvan wij vermoeden dat Door uit opgetrokken is (Herder, Husky). Wij vinden het belangrijk om de keus weloverwogen te maken. Als je zo’n beest eenmaal uit het asiel haalt kun je het niet maken om haar weer terug te brengen’.

Doortje

Doortje

Doortje heeft een beetje moeite met alleen thuis blijven. ‘Dat zijn wij nu aan het trainen. Het gaat al beter. Wanneer wij wat langer van huis gaan speelt de moeder van Maartje babysit via de telefoon. Wij bellen haar als wij weggaan leggen de hoorn op tafel en moeder Maartje hoort tijdens haar huiselijke beslommeringen of Doortje rustig blijft. Wanneer nodig spreekt ze haar kalmerende toe’

Je krijgt er zoveel voor terug……….. ‘Liefde en trots. Wij zijn zo trots op haar als ze over het strand aan komt racen. Door haar bijzondere ogen hebben wij veel bekijks en aanspraak. Je wordt gewoon blij als je naar haar kijkt.

Van de verdeling in honden/katten mens is inmiddels weinig meer te merken bij Natasja en Maartje. Het zijn dierenmensen geworden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s