Lulu de Spaanse straatmeid

Naam: Lulu
Soort: Soort Ratonero (denken ze…)
Geslacht: Teefje
Leeftijd: 6 jaar

Mijn zus had een heel leuk hondje gevonden via AINF wij wilde ook al lang een hond en namen een kijkje op hun site vertelt Hans, samen met Huub de trotse ‘vaders’ van Lulu. Bij de foto van Lulu was het liefde op het eerste gezicht. Waarom weet ik ook niet, zo mooi zag ze er niet uit maar die bijdehante oogjes spraken mij direct aan aldus Hans. Verrassend snel was Lulu in Den Haag uit het verre Valencia. Toen dachten we wel even ‘ja en nu………’ zit je ineens met een vreemd hondje in je huis die heel hard tegen de spiegel blaft en ook nog niet zindelijk was.

Lulu

Van haar achtergrond is niets bekend en zij was al 4 toen ze bij ons kwam. Dat het een straatmeid is die gewend was voor haar eigen eten te zorgen werd al snel duidelijk. Elke ochtend troffen we hondenpootjes sporen aan op het aanrecht . Zo groot is ze niet maar ze sprong overal bovenop opzoek naar eten. Het wennen ging goed, Lulu had al snel door dat het niet de bedoeling was om in huis te pissen, dat ze de katten met rust moest laten, dat eten op gezette tijden aangeleverd werd en dat de hond in de spiegel geen concurrentie was. ’We zijn wel op cursus geweest met haar, ook omdat ik geen ervaring had met honden’ vertelt Huub  trots ‘Waar zij 1ste van haar klas werd’.

‘Wij nemen Lulu zo veel mogelijk overal mee naar toe. Op vakantie, naar het café. Alhoewel we dat laatste maar een beetje af gaan bouwen. Een enthousiaste sprong van Lulu kosten ons laatst nog een rondje aan 7 man omdat zij de tafel met volle glazen omver gooide’

Hans: ‘Eigenlijk hebben wij geen aanpassingsproblemen gehad we moesten gewoon even aan elkaar wennen. Ik werd wel onzeker van alle goedbedoelde tips en adviezen die wij kregen van de zogenaamde ‘professionele hondenhouders’. Je wilt het zo goed mogelijk doen wij waren bang haar op de een of andere manier te verpesten of een trauma te bezorgen. Tot dat wij bedachten, het is onze hond en wij doen het op de manier waarvan wij merken dat Lulu er het beste op reageert’

Je krijgt er zo veel voor terug……………… De liefde die je voelt voor zo’n beestje, uitgekozen van een foto. Wij denken vaak ‘het had geen ander hondje moeten zijn dan Lulu’

4 thoughts on “Lulu de Spaanse straatmeid

 1. Lulu is nu natuurlijk de mooiste hond van de wereld! Met haar glanzende zwarte vacht (met interessante grijze accenten, dat wel) en haar prachtige staart, die a.h.w. als een veer bovenop d’r kont is gezet. Eigenlijk te lang en langharig in vergelijking tot de rest, maar daarom ook haar sieraad, lopend op het strand in de wind!

  Like

 2. Heb genoten van jullie hondje zoals jullie schreven. Wij hebben ook twee (ratonero s uit Andalusië mixjes.) Ze zijn zo adorable zoals onze buurman in Frankrijk op een hondencamping steeds beweert maar goed onze Rose was ook een zwerfstertje en is bevriend met iedereen en ja deze hondjes zijn superslim. Ze is dus gek op eten en is zeer gretig. Nu ik kan uren over onze twee praten zooo leuk. Geluk met jullie schat.

  Guusje

  Geliked door 1 persoon

  • Wat leuk om te lezen! Of het echt klopt van Lulu dat ze een ratonero is…ze heeft wel de nodige kenmerken, en ook wat jij beschrijft over Rose en handig ze zijn met eten regelen enzo.
   Maar we zien ook wel wat van een Jack Russell en ook iets van een teckel in Lulu terug. Maar haar staart…? Die heeft ze van een vreemde!
   Zou leuk zijn als je nog eens wat over jouw hondjes schrijft. Dank voor je reactie.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s