Nooit meer alleen met Nadia

Naam: Nadia
Soort: Schattig klein zwart
Geslacht: Teefje
Leeftijd: 1,5

Toen mijn fulltime baan ophield te bestaan was het eerste wat ik dacht ‘yesss, nu kan ik eindelijk een hond nemen’ vertelt freelance schrijfster Paulien Derwort. ‘Eerst heb ik gezocht op de Nederlandse asiel sites maar daar zaten op dat moment voornamelijk grote honden met als omschrijving “voor de ervaren hondenbezitter” en dat was ik nog niet. Daarbij wilde ik een handzaam formaat wat ik overal mee naar toe kon nemen. Ik had nog nooit gehoord van honden uit het buitenland. Via mijn buren, de baasjes van Lulu, kwam ik in aanraking met dit fenomeen. De keuze is overweldigend en ondanks mijn vaste voornemen om een hele weloverwogen keus te maken viel ik toch gewoon voor de foto van Nadia. Van de stichting Dierenhulp zonder grenzen kreeg ik huisbezoek. Deze mevrouw nam haar werk zeer serieus en confronteerde mij met alle mogelijke zaken waar je tegen aan kunt lopen wanneer je een 2dehonds uit het buitenland haalt. Verlatingsangst, niet gewend aan een leven in de stad, getraumatiseerd en meer van dit soort leed. Gelukkig viel dat met Nadia allemaal reuze mee. Zij was dan ook opgegroeid in een gezin nadat zij met haar moeder en zusje van de straat was geplukt.’

 Toen ik haar ophaalde van Schiphol plakte zij zich als een sticker aan mij vast om mij de weken daarna geen seconde meer uit het oog te verliezen. Het is nog steeds me and my shadow. Sinds ik haar heb ben ik nooit meer alleen. We zijn een klef stel. Heerlijk!

‘Oké, ze moest even wennen aan het leven in de grote stad, bij elke tram die door de staat kwam schrok ze. Maar door haar consequent overal mee naar toe te nemen en juist die spannend situaties op te zoeken wende ze snel. Ze loopt mee naast de fiets, gaat mee in de auto, houdt van lange wandelingen maar is bovenal héél lief. Kortom precies het soort hondje wat ik voor ogen had’

Nadia met haar sleepkatten

Nadia met haar sleepkatten

‘Hoe zelfverzekerder zij wordt, hoe meer haar ware aard naar boven komt. Het is zo leuk om die ontwikkeling te zien. Met de katten klikte het ook snel. Nadia is nogal een verzamelaar. Ze sleept van alles naar haar mand, zo ook de katten. Beetje raar gezicht, zo’n klein hondje met een grote kat in haar bek maar kennelijk heeft niemand er een probleem mee’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s