Geen toegevoegde waarde, toch geliefd

Naam: Dolle & Ellis
Soort: Geen touw aan vast te knopen
Geslacht: Teefjes
Leeftijd: 8 & 3

Het interview met Gonnie over haar 2dehonds honden vindt plaats in een herfstig en nat Clingendael. Zoals alle echte ‘hondenmensen’ laat Gonnie zich niet afschrikken door regen. ‘De honden moeten toch lopen en dat doe ik graag in Clingendael. Schitterend bos en veel andere honden voor mijn meisjes om mee te spelen’.

Gonnie heeft haar honden van de stichting http://www.animalinneed.com/ een initiatief van Peter Koekebakker in het Spaanse La Linea. “Ik ben er zelf geweest, die man doet echt goed werk, hij is mijn held. Peter zet zich met hart en ziel in voor de honden. Niet alleen door adoptie, maar juist ook door de situatie ter plaatse te verbeteren. Hij organiseert bijvoorbeeld een sterilisatie en castratie programma om te voorkomen dat er steeds weer honden bijkomen.’

image

Dolle en Ellis zijn 2 lieve middelgrote zwarte teefjes. ‘De keuze is overweldigend, je wilt ze allemaal wel. Ik heb uiteindelijk gekozen voor 2 zwarte volwassen honden. Eigenlijk qua uiterlijk zonder “toegevoegde waarde” en waarschijnlijk daarom niet snel uitgekozen op basis van een foto. Terwijl het juist zulke heerlijke beestjes zijn. Mensen zouden zich minder door het uiterlijk van een hond moeten laten leiden’.

Voor mensen die hun hond bij de fokker halen heeft Gonnie geen goed woord over. ‘Waarom zou je dat in godsnaam doen, overal, ook in Nederland, zijn honden die op een baasje wachten. Het moet wel heel gek zijn als daar niks tussen zit wat aan je aanspreekt’.

Het is een cliché maar “je krijgt er zoveel voor terug”. Toen we Dolle uit de bench haalde op Rotterdam airport en haar wilden laten plassen op een grasveldje durfde ze daar bijna niet op te lopen. Het arme beest had waarschijnlijk nog nooit gras gezien. Als je ze nu door het bos ziet rennen en vliegen…. Daar doe je het toch voor’.

3 thoughts on “Geen toegevoegde waarde, toch geliefd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s